Maden Para Kazancı ve Düşük Paraya Geçiş
Merhabalar ben bir öneri sunmak istiyordum sunucuyla ilgili. Para kazanma konusunda çok adil olduğunu düşünmüyorum. Madenden değil de anahtarlardan ya da farmlardan para daha çok kazanılıyor. Paraları sıfırlamak için restart sunucuya ama bu saçma bir şey olur. Bu yüzden benim önerim şudur. Anahtarlardan daha az para kazanılıp madenlerden daha fazla para kazanılması yönündedir. Paraları kredi ile takas edilcek bir sistem ayarlayıp insanların belli bir süre içerisinde takas edilmesi istenip paralar sıfırlanabilir. Böylece 100 lü K'lı ve M'li miktarlara düşürülebilir. Kimse parasıyla zarara girmemiş olur. Böylece madenin para kazandırdığı sisteme geçirilebilir. Muzvipler bile maden yaparak çok para kazanamıyor. Artık Vip alımları artabilir. Piyasa hem dengeli hem de her rütbe için dengeli olacağını düşünüyorum. Sıfırlandığında Maden taşlarının değerlerinin de çok yüksek olmaması önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca /market komutundaki itemler de en düşük para miktarına düşürülürse en düşük para değerinde oyun oynayabiliriz. Burda anahtarlardan madenden çok para vermemesi aksine kazancı desteklemesi lazım ki maden kazmayı para kazanmayı normal tutsun. Önerimi incelediğiniz için teşekkür ederim.
12 May 2025 20:17

-/baltop a bakıldığında durumun saçmalığı gözler önünde. Şayet böyle bir yol izlenirse dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı belirtmek istiyorum.
Para dönüşüm oranı çok iyi ayarlanmalı. Eski parayı krediye çevirirken enflasyonu önlemek için oyuncuların fazla zarar etmeyeceği ama sistemin de amacına ulaşacağı bir oran bulunmalı. Örneğin kredi piyasası 20B ise 23 25B gibi piyasanın üstünden bu dönüşüm sağlatılabilir.
Anahtar dropları: Anahtarlardan para kazanımı azaltılırken, onları tamamen anlamsızlaştırmak da oyuncu motivasyonunu düşürebilir. Belki sadece kozmetik ya da efsanevi nadir eşya gibi içeriklere yönlendirme yapılabilir.
Maden parçalarının değeri: Bakamura'nın da dediği gibi, parçalar para kazandırmalı ama tek başına ekonomiyi bozacak seviyeye gelmemeli. Orta seviye sabit bir gelir mantıklı. Mesela şu anda 10-100m arasında kazandıran maden parçaları 5-50 veya duruma göre 1-25m arasına bile çekilebilir.
/market güncellemesi: Para sisteminin yeni haline göre item fiyatlarının revize edilmesi çok mantıklı. Aksi halde yeni ekonomi, eski fiyatlarla anlamsız kalır. Ancak bu yapılırken eskiden end taşı veya prizmarinler gibi pahalı blokların değerleri builderları bezdirmeyecek seviyelere çekilmeli. İnsanlar rahatça istediklerini inşa edebilmeli.
ANCAK!!
İş açık aramaya gelinceye kadar hoştu. Ama bu dönüşümü fırsata çevirmek isteyen birtakım insanlar olacaktır.
Nasıl?
/market Spekülasyonu
Fırsatçılar, sıfır atılmadan hemen önce marketteki bazı değerli eşyaları (örnek: kuvars bloğu, fener, balık) düşük fiyattan stoklar.
Para değer düştüğünde bu itemleri yüksek fiyattan geri satar, anormal kâr eder.
Sunucu İçinde Bilgi Sızdırma
Eğer bir şekilde bu dönüşüm planı herkese açık duyurulmadan önce bir gruba sızarsa, içerden sızan bilgiyle çok büyük avantaj sağlanabilir.
Bu değişim duyurulmadan önce olan parasıyla kazma kılıç kredi her şeyi alanlar çıkar piyasa inanılmaz hareketlenir. İlk etapta çalışıp çalışmayacağı garanti bile olmayan yeni sisteme binen yük hayli artar.
Sonuç:
Bana kalırsa böyle büyük çaplı yok krediye dönüştürelim sonra paraları sıfırlayıp ekonomiyi baştan kuralım gibi saçmalıklara pek de gerek yok. Sürekli olarak sunucu içine nakit akışı olduğundan bu enflasyonist ortam olmak zorundadır. Tamamen durdurmak sadece ve sadece sunucuyu satışlardan arındırmaktan geçer. (Bunun mümkün olmadığını hepimiz anlayabiliriz herhalde)
Bana kalırsa yapılması gereken şey basit bir düzenleme.
1- Maden Fiyatları
Maden fiyatları kesinlikle arttırılmalı. Saatlerce kazıyosunuz özellikle de MuzVIP'iniz yoksa dişe dokunur hiçbir şey kazanamıyosunuz.
2- Kasa İçerikleri
Artık kaçıncıya bunu söylüyorum inanın ben de sayısını hatırlamıyorum ama kasa içerikleri günümüz ekonomisine uygun, bir yandan da iyileştirmek için yeni yeni kozmetikler de içeren eşyaların da koyulacağı şekilde düzenlenmeli.
3- SIFIR SIFIR SIFIR
Herkesin parasından, marketten, pazardan, satıştan, alıştan her şeyden en az 3 sıfır atılmalı. Belki de ekonomiye gözle görülür şekilde bir fayda sağlamayacaktır ancak takaslarda satışlarda pazarda her yerde sürekli sıfır basmaktan sağ işaret parmağım düzleşti. Bakması da hayli göz yoruyor. 2005 Türkiyesinde denenmiş ve çok yüksek başarıya ulaşmış bu sistem MuzCraft'ta da uygulanmalı.
4- Farm Eşyalarının Fiyatları veya /randomTickSpeed
/randomTickSpeed 3'ten 1'e düşürüldüğünden beri farm yapmanın gram anlamı yok. Aylarca gece gündüz demeden 100x100x255 blok genişliğindeki arsanızı önce 51 kat kazıp sonra 251 kat kaktüs dolduruyorsunuz, ama gelen para günlük maksimum 800B. Hayatınızda elde edebileceğiniz en büyük servetiniz olan zamanınızla finanse ettiğiniz bu arsa size ancak günde 800B kazandırabiliyor. ilk bakışta bu çok büyük bir miktar olarak görülebilir ama yaptığınız zaman yatırımını düşündüğünüz zaman, o yatırımın 1/10'ini madene Korkusuz veya Katledici gibi ortalama rütbelerin hammaddelerine yaptığınız zaman o parayı hem çok çok çok daha hızlı şekilde misliyle kazanırsınız hem de saçma sapan şekilde zamanınızı çar çur etmiş olmazsınız. Üstüne /turnuva ödülleri da cabası. 1. olursanız 300 kredi + S8 Altın Madenci Kazmanız hayırlı olsun.
13 May 2025 16:52
Para değerlerinin düşmesinde demek istediğim benim aslında 0'ların atılmasıydı 10000tl olan bir şeyi 0.10 kuruşa düşürdüğümüz gibi aynı şekilde 200000tl olan bir şeyi 2tl ye oranlı bir şekilde düşürürsek kimse açık bulup bir şey satıp fırsatçılık yapamaz. Olası maden cevheri fiyatı arttırma olduğunda maden cevheri almak isteyenlerin /market ten alım satışının belli bir süre kaldırılıp planın öyle uygulamaya geçmesi önemli. Böylece maden cevheri fiyatlarını en ideal yere çekebiliriz ve kimse fırsatçılık yapamaz. Anahtarlara gelecek olursak madenlerden para kazanabildiğimiz sürece anahtarlardan çıkan paranın daha az olması kimseye rahatsızlık vereceğini düşünmüyorum. Çünkü şu durumda bile kimse para kasası için değil item çıkabilir diye bile anahtar kasmıyorlar. Oyuncuların %90'ı sadece /warp maden de kazı yapıyor. Eğer bu değişiklikler yapılırsa daha eğlenceli daha çok insanı motive eden bir durum olur. Ayrıca Menemen72 ye tamamiyle katılıyorum. Benimki sadece fikirdi ancak biraz daha büyük çaplı bir değişime gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer para birimleri ve para kazanma ile ilgili bir değişime gidilirse diğer yapılan değişikliklerin de verimi bir o kadar artar.
**Bu konularda lütfen fikrinizi belirtiniz. Eklemek istediğiniz bir şeyler varsa yazınız ki değişime gidebilelim. Sonuçta bu serverda oynayanlar bizleriz ve Yöneticilerin bizim memnun kalıcağımız şeyleri yapması çok olası.( Tabiki düzeni bozmayacakcak şeyler oldluğu süre yapacaklarını düşünüyorum) Arif eleştireye ve yeniliklere açık birisi ve bizim geri dönüşlerimize göre bir değişimde bulunabilir lütfen fikirlerinizi bildiriniz arkadaşlar.
13 May 2025 19:57
Mesaj yazabilmek için giriş yapmalısınız.